Dah Lah Tu Zaid

Posted on Oktober 14, 2010

1



Antara perkara-perkara tersebut ialah tindakan dan keputusan pengawas pemilihan yang jelas memihak kepada kumpulan tertentu: jumlah pengawas yang tidak mencukupi, lalu dibantu oleh penyokong pihak yang bertanding; daftar pengundi yang digunakan oleh pengawas berbeza dengan senarai yang ada pada pihak yang bertanding; kertas undi yang sudah dipangkah didapati digunakan untuk memenangkan seseorang calon, jumlah kertas undi yang melebihi jumlah ahli yang hadir; peti undi yang tidak telus cahaya (transparent); calon tidak diwakili secara sah oleh polling and counting agent untuk mengesahkan jumlah kertas undi dan jumlah undi yang telah dikira; kertas undi tidak ada nombor siri; dan tidak ada proses pengesahan oleh wakil calon bahawa pengundian dibuat oleh nama pengundi yang berdaftar sahaja.

sumber : UREKA

_____________________________________________

Orang kalau tak yakin dengan diri sendiri untuk menang memang macamtu. Timbulkan cerita yang bukan – bukan untuk pecah belahkan parti. Kalau berani berentap je dengan calon – calon yang bertanding tu atau takut kalah??

Letih tengok orang macam ini. Buat ahli….selamat berfikir pilih pada orang yang tak bagi komen banyak!

Posted in: PKR, Zaid Ibrahim